Foto op hout aandachtspunten
FSCkeurmerklogo-6068c29df23f2416843f7c4be46f31c5

 • Gratis ophangset wordt meegeleverd
 • Keuze uit whitewash uitstraling
 • Populierenhout en multiplex zijn noestvrij
 • Foto op hout is niet geschikt voor buiten
 • Steigerhout is minder geschikt voor details
 • Keuze uit horizontale of verticale planken

Waarom kiezen voor foto op hout

Met een foto op hout haal je de natuur pas echt in huis! We kunnen met recht spreken van de bestseller in ons assortiment. Of het nou gaat om de keuze voor Vurenhouten planken, een multiplex houtpaneel een houtblok of steigerhout. Wij selecteren enkel de allermooiste en duurzame houtsoorten. Elke foto wordt uitsluitend geprint op goedgekeurde FSC & PEFC houtsoorten, met uitzondering van ons steigerhout. Daarvoor gebruiken we planken vanuit de bouw, welke we licht opschaven.

Levering van je foto op hout

We nemen de tijd voor jouw foto op hout, want hout is tenslotte niet geschikt voor massaproductie. Het printen van een foto kost twee dagen. Nadat de foto op het hout geprint is, laten we hem een dag uitwasemen. Dit zorgt voor een krasvaster oppervlak.

Een foto op hout wordt vooraf op maat gezaagd. Wanneer de inkt is uitgehard, schuren we de randen van het materiaal vakkundig. De bijgeleverde ophangset bestaat uit een tandhanger met kleine schroefjes. Dit bleek de meest stabiele en stevige oplossing te zijn na het testen van meer dan 10 verschillende systemen. Bij grotere oppervlakten sturen we waar nodig een extra ophangset mee.

Je foto op hout heb je binnen 3 werkdagen in huis. Wanneer de bestelling is ingezet, houden we je per mail op de hoogte. Je weet dus exact waar het pakket is en wanneer onze vervoerder onderweg is.
Heb je de afdruk sneller nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Een spoedlevering binnen 48 uur is mogelijk. Ook op zaterdag.

Wat zijn de verschillende houtsoorten?

Elke foto is verschillend. Daarom hebben we 4 verschillende houtsoorten geselecteerd. Op deze manier kun je zelf bepalen welke houtsoort het best bij jouw foto past.

Foto op vurenhout
Vurenhout heeft een zachte kleur met de originele kenmerken van natuurlijk hout en zorgt voor een warme uitstraling. De planken zijn 10 cm breed en worden voor elke foto op maat gezaagd en afgewerkt.

Foto op multiplex
Multiplex is een bekende houtsoort. De samengedrukte lagen zorgen ervoor dat het hout lang meegaat. Ons multiplex bevat geen noesten. Wat multiplex uniek maakt is dat het uit een geheel bestaat. Dus er komen geen naden in je foto. Ideaal voor bijvoorbeeld familiefoto’s.

Foto op steigerhout
Je foto op steigerhout heeft een robuuste uitstraling maar een egaal oppervlak. Steigerhout is extra dik en is slechts licht opgeschuurd. Je foto heeft hierdoor de ruige en kenmerkende uitstraling van steigerhout.

Foto op houtblok
Ons jongste foto op hout kindje is het houtblok. De houtblokken bestaan uit samengeperste houtlagen en zijn daardoor maar liefst 4 cm dik. Dit zorgt ervoor dat je jouw foto overal neer kunt zetten. Zonder ondersteuning.

Wel of geen whitewash?

Een foto met een whitewash uitstraling is een echte aanrader. De keuze voor afwerking met een witte toplaag voorkomt niet alleen dat je foto gaat werken maar versterkt tevens de kleurechtheid van de afdruk. Door de subtiele whitewash behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling. Ideaal als je details in een foto tot leven wilt laten komen.

Foto op hout cadeaubon

Smaak is nou eenmaal niet voor iedereen gelijk. Wil je toch een foto op hout cadeau geven, maar je weet niet welke foto je wilt aanbieden? Kies dan voor   Fotogeprint cadeaubon. Met een cadeaubon kan de ontvanger zelf een product naar keuze bestellen.

Voorbeelden van geprinte foto’s op hout

 • Foto op populierenhout met whitewash

  De meestverkochte ondergrond

 • Foto op multiplex

  Je foto op een hele plaat

 • Foto op steigerhout

  Robuuste uitstraling voor grove foto’s

 • Een echt fotoblok

  Zet je foto neer zonder lijstje