Foto kwaliteit

Handmatige controle vooraf

Foto kwaliteit vinden wij bij Fotogeprint erg belangrijk. Iedere foto wordt daarom handmatig door onze print specialist gecontroleerd voordat we hem printen. Mocht de kwaliteit te laag zijn voor een scherpe print, dan nemen we altijd vooraf contact met je op.

Digitale foto’s printen

Je hebt een digitaal bestand dat gedrukt kan worden. Vanzelfsprekend wil je dat de kleuren zo vol mogelijk zijn en de scherpte zo hoog mogelijk.

Zonder de juiste middelen is het lastig om vooraf te bepalen of een afbeelding scherp genoeg is. Voor een groot deel heeft dit te maken met de resolutie van een foto. De resolutie bepaalt de scherpte van de uiteindelijke print. We raden je bij twijfel aan om de bestelling gewoon te plaatsen, of contact op te nemen met onze print specialisten via 085 – 489 61 13

Een goede afdruk heeft meestal een resolutie vanaf 96 DPI. Afbeeldingen met een lagere resolutie zijn vooral afbeeldingen die van internet gekopieerd zijn en worden bij vergroting meestal onscherp.
LET OP: dit is geen vaststaand feit, dus twijfel je? Bestel de foto, mocht de kwaliteit onvoldoende zijn dan nemen we altijd contact met je op. Ook kun je de foto voor de zekerheid mailen naar info@fotogeprint.nl.

Het bepalen of een foto scherp genoeg is voor een afdruk op hout is daarnaast nog afhankelijk van de maat die je wilt hebben. Een foto op hout op 20×30 cm, behoeft een minder scherpe foto dan een foto op hout van van 200×100 cm. De resolutie van de foto kun je controleren door de afbeelding op te slaan, met de rechtermuisknop op de afbeelding te klikken en naar eigenschappen te gaan.

Aanleverspecificaties

Wanneer je een bestelling wilt plaatsen, maar de foto niet geüpload krijgt, dan kun je de foto ook naar ons toesturen via info@fotogeprint.nl. Bestanden die te groot zijn voor e-mail en/of het bestelsysteem (tot 20 MB) kun je toesturen via wetransfer.com. Uiteraard is het ook mogelijk om bestanden aan te leveren via USB. Bestanden groter dan 500 MB graag in overleg aanleveren.

Kleurprofiel

Onze printers doen geen kleuromzettingen. Wij verwerken elk kleurprofiel. Houdt er wel rekening mee dat wij digitaal printen, hierdoor kan een lichte afwijking in de uiteindelijke print ontstaan.

Marges/randen print op plaat

Bij prints op plaat dien je er rekening mee te houden dat wij 3 mm afloop rondom aan de afbeelding geven.
Voorbeeld: Wanneer je een print op plaat besteld van 50×50 cm, zullen wij de afbeelding vergroten naar 50,6×50,6 cm.
Deze ruimte hebben wij nodig omdat de printer de afbeelding nooit exact op de plaat kan printen. Hier zal altijd een kleine verschuiving plaats kunnen vinden.

Marges/randen canvas

Bij afdrukken op canvas wordt de afbeelding vergroot. Deze extra ruimte wordt gebruikt om de zijdes van beeld te voorzien. Deze manier van afdrukken is gebruikelijk. Bij een 20 mm wordt er een extra marge van 3 cm rondom gegeven aan de afbeelding (totale afbeelding 6 cm groter)

Een oude foto inscannen

Heb je een “ouderwetse” losse foto en wil je deze graag op een van onze ondergronden printen? Dat kan! Stuur de foto (goed verpakt) naar ons postadres: Baron van Nagellstraat 37 3781 AP in Voorthuizen. Wij scannen de foto voor je in en sturen deze met de print mee retour. Met ons apparatuur kunnen we foto’s op hoge kwaliteit inscannen en er een prachtig resultaat van maken. Zo gaat je ”oude” foto nooit verloren.